Header Search
Barnens egna val: Bokjuryns vinnare är utsedda!

Barnens egna val: Bokjuryns vinnare är utsedda!

Skrivet den : 24 Apr 2014

Varje år får alla barn upp till 19 år vara med och rösta fram de böcker som man tycker är de bästa från föregående år. Vinnarna tillkännages på Världsbokdagen och i år var det dessa böcker som vann:

Barnkolonin av Kerstin Lundberg Hahn: en kuslig skräckhistoria om Joel som flyttar in  i vad som en gång var en gammal koloni för fattiga barn. (12-15 år)

Det tredje tecknet av Ingelin Angerborn är en mysrysare för något yngre (9-12 år), där Olivia börjar drömmar märkliga drömmar om nätterna, hennes katt börjar bete sig konstigt och skrivbordslådorna öppnar sig av sig själva…

Cykelmysteriet av Martin Widmark där detektivparet Lasse& Maja får en ny nöt att knäcka. Det är cykellopp i Valleby och det verkar som om det finns en hel del luriga deltagare… (6-9år)

Hästfesten av Grethe Rottböll är en kul och fartfylld bilderbok som tar upp viktiga ämnen som samhörighet och vänskap. Allt är färgstarkt illustrerat och självklart på rim! (3-6 år)

Bestar: möt myternas djur av Jan och Tor Jäger. Detta är en faktabok om alla de krälande, krypande, flaxande och slingrande odjur som finns i sagornas värld. Superfina illustrationer! (från 9 år)

Amulett: Molnsökarna av Kazu Kibuishi är ett illustrerat manga-fantasyäventyr som passar barn i åldern 9- 12 år.

 

Tags: , , ,


Kategori: Aktuellt, Vi tipsar